top of page

Vilka är vi?

88B2B419-CE9A-4B96-B687-60A9C1BDAEEE.jpe
63282F1A-4AA8-4F8A-B179-4E60E62272B8.jpe

Det var år 2007 som Jessica Gyllenhammar Kjaerkner beslutade sig för att slå upp portarna till Limhamns första tehandel i ett gammalt hus på Tycho Brahegatan. Sedan åtta år tillbaka har det gamla huset rivits och verksamheten huserar i en modernare lokal på Järnvägsgatan mitt i centrala Limhamn. 

 

Jessica är född Österlin med en släkt som drev den lokalt kända verkstaden; Limhamns Stegindustri. Den sista att bedriva industrin var Jessicas far och efter hans bortgång blev det ett naturligt val att fortsätta med familjeverksamheten på Limhamn. Och att det blev just te var inget som förvånade dem i hennes närhet. 

Intresset för te har ökat med åren i takt med att samhället blivit mer och mer hälsomedvetet. Detta har i sin tur lett till att vi på Tehuset Shiva idag bedriver butik, teprovningar, föreläsningar och även grossistverksamhet. Vi importerar samt smaksätter alltså våra egna teer och legotillverkar även te till andra verksamheter såsom butiker, caféer, restauranger och museer. Bland annat så är det vi som står bakom Wasamuseet i Stockholms egna teer. 

Hos oss finner kunder både rena och smaksatta teer i alla former; gula, vita, gröna, svarta och oolong teer. Vi erbjuder även ett brett utbud av de koffeinfria rooibos teerna, samt frukt -och örtteer. Då vi har lyxen i att vi komponerar våra teer för egen hand så finns även möjligheten att be om någon specifik smaksättning eller blandning som vi inte erbjuder i vårt generella sortiment i dagsläget. Vi vill inte klassa om som så traditionella heller att vi har teerna bakom disken. Hos oss kan våra kunder själva titta, läsa och dofta ute i butiken.

”Jag har alltid haft en stor passion för te och i mitt tidigare yrke som speditör så var jag ofta i Asien och besökte då gärna olika tesalonger. Men efter en tung period då min man gått bort så kände jag att jag behövde en nystart och då väcktes tankarna att öppna eget.”
Jessica Gyllenhammar Kjaerkner

bottom of page